Brakestein Zorg en Management
Brakestein Zorg en Management heeft ruime ervaring in arbeidsbemiddeling voor professionals binnen de geestelijke gezondheidszorg.
Wij richten ons op de specialismen: GZ-Psycholoog, Klinisch Psycholoog, Psychotherapeut, Verpleegkundig specialist, SPV, Teamleider of (Team)manager.
Onze missie is om deze professionals loopbaancontinuitiet te bieden en GGZ-instellingen continuiteit binnen de organisatie.
Wij werken op basis van een persoonlijke aanpak, omdat wij het belangrijk vinden een duurzame relatie op te bouwen met zowel GGZ-instellingen als met professionals. Uiterste zorgvuldigheid, wederzijds respect en vertrouwen staan hoog bij ons in het vaandel. Daarnaast hanteren wij de regel 'afspraak is afspraak'.
Inmiddels beschikken wij over een groot netwerk van professionals en organisaties binnen de geestelijke gezondheidszorg, verspreid over heel Nederland. Hierdoor kunnen wij snel schakelen als een vacature bij ons aangemeld wordt of een professional kenbaar maakt beschikbaar te zijn voor een nieuwe uitdaging. Gedurende het gehele traject is er over en weer contact, vindt er overleg plaats en is er alle ruimte voor vragen.
Brakestein Zorg en Management bemiddelt voor diverse arbeidsvormen: voor een vast of tijdelijk dienstverband (werving en selectie) of voor een tijdelijke opdracht (interim/uitzendbasis).
Op dit moment hebben wij 30 GGZ-vacatures.
Brakestein Zorg en Management is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Breda onder nummer 20123747.

Waar komt de naam Brakestein vandaan?
De naam Brakestein is afgeleid van Slotje Brakestein in Oosterhout (NB), het bedrijfspand waar Brakestein Zorg en Management tot eind 2006 kantoor hield.
Slotje Brakestein (of: Braeckesteijn) is een van de slotjes te Oosterhout. In 1422 werd melding gemaakt van een omgrachte boerderij op deze plaats, en in 1569 was sprake van 't Huys van den Brake. In 1688 werd de naam Brakestein gebruikt. In het begin van de 18e eeuw bestond het huis uit twee haaks op elkaar staande vleugels, die iets voor 1830 tot een vierkant werden uitgebouwd. In 1854 werden de bijgebouwen opgericht.
Het huis werd achtereenvolgens bewoond door de families Camerlinck, Van Polloysen, Van Bruheze, Van Ruigelberg, Van Brecht, Guerrie, Ruysenaers, De Vries, Hallungius en, sedert 1835, Van Oldenzeel tot Oldenzeel. In dat jaar was het slotje nog geheel omgeven door plaisiergrachten. De omgrachting werd niet veel later gedeeltelijk gedempt en ook het poortgebouw werd afgebroken.
In 1977 stierf de laatste telg van het geslacht Van Oldenzeel tot Oldenzeel. Het huis was toen nog een tijd een partycentrum, en werd later gebruikt als kantoorpand.
Tegenwoordig is het een blokvormig, witgepleisterd bouwwerk met twee bouwlagen en een zolder. De ingangspartij is in empirestijl. Deze wordt links en rechts geflankeerd door twee dubbele luiken die altijd gesloten blijven: er bevinden zich geen vensters achter.
Het gebouw wordt omgeven door een klein park in Engelse landschapsstijl uit het begin van de 19e eeuw. Ook is er een koetshuis. Het geheel is geklasseerd als rijksmonument (bron: Wikipedia).